Deelnemers informatie

Even de belangrijkste informatie op een rijtje zodat je zaterdag 14 september 2024 zorgeloos kunt afreizen naar de Kees Verkerk IJsbaan in Puttershoek. Alle deelnemers zullen een email ontvangen met daarin de starttijd en afstand waarvoor zij staan ingeschreven.
STEMPELKAART

Op zaterdag 14 september ligt 15 minuten voor jouw starttijd op jouw naam je startbewijs met goodiebag klaar bij de Kees Verkerkbaan. Je startbewijs is een stempelkaart. Draag deze met trots en de hele dag duidelijk zichtbaar. Op de stempelkaart staat ons servicenummer, zodat je ons kunt bereiken in geval van een blessure of ander probleem onderweg. Ook staan de openingstijden van de stempelposten op de stempelkaart. Zorg dat je tijdens de openingstijden bij de stempelposten aanwezig bent, zodat je voor sluiting van de finish (17.00 uur) terug op het evenemententerrein bent. 

ONDERWEG

Onderweg kom je bemande stempelposten tegen. Bij de stempelposten kun je ook een bezienswaardigheid bekijken of genieten van muziek. Alle stempelpunten zijn voorzien van een watertap en toilet. Tevens voorzien we je van wat ‘brandstof’ om goed door te blijven stappen. Pech of een ongelukje zit in een klein hoekje. Het Rode Kruis is aanwezig voor calamiteiten op zowel het start- en finishterrein als op de wandelroutes. Het is geen wedstrijd en er is geen tijdmeting. Blijf altijd alert op ander verkeer en doe rustig aan. Samen maken we er een feestje van! 

FIETS, OV OF AUTO…

Het kan allemaal! Probeer samen te rijden als je met de auto komt. Beter voor het milieu, minder parkeerdrukte en letterlijk ‘samen uit, samen thuis’. Nog beter, kom op de fiets als dit mogelijk is en parkeer voor de deur. Als je met het OV komt stap je ook voor het startterrein uit de bus.

PARKEREN

Kom je met de auto? Voer dan Sportlaan 6 in Puttershoek in op je navigatiesysteem, vanaf daar verwijzen borden naar de parkeerplaatsen. Hou er wel rekening mee dat het een stukje lopen is vanaf de parkeerplaatsen naar de start, dus als je de mogelijkheid hebt raden we aan om de fiets of het ov te pakken.

De antwoorden op de veel gestelde vragen zijn hieronder te vinden. Heb je een vraag die hier niet bij staat? Stuur ons dan een e-mail, dan proberen we er zo snel mogelijk op te reageren. En, misschien, zul je later jouw vraag hieronder terug zien komen.

algemene vragen

Deelnemers informatie en veel gestelde vragen Wandel Feest

Als je bent ingeschreven, ben je een geluksvogel: je hebt een startbewijs voor de tweede editie van Wandel Feest Hoeksche Waard!

Wat je kunt verwachten? We zorgen op 14 september voor een compleet verzorgde dag vol gezelligheid. Voor de start ontvang je een goed gevulde goodiebag en een stempelkaart met keycord. Draag deze kaart goed zichtbaar om je nek want onderweg tref je een aantal gezellige stempelposten waar je een stempel kunt scoren. Hier kun je ook je bidon vullen met water en is er gezellige muziek. De routes laten je al het moois zien van de Hoeksche Waard. Niet alleen gaat het parcours door een mooi natuurgebied, we nemen ook een kijkje bij bijzondere locaties aan de route.

Een tipje van de sluier? Nou vooruit, we gaan bijvoorbeeld dwars door een stal met koeien! Na de finish ontvang je op vertoon van je volle stempelkaart een mooi aandenken (en die wil je hebben hoor!) en ben je welkom op het gezellige finish feest. Hier kun je bij de buitenbar en foodtrucks wat lekkers bestellen en onder het genot van gezellige muziek samen met je wandel vrienden proosten op een mooie dag! Mooi weer kunnen we niet garanderen helaas.

De start- en finishlocatie is bij de Kees Verkerkbaan in Puttershoek. Op 14 september kun je hier je startbewijs ophalen en is er na de finish een gezellig finish feest met foodtrucks en muziek.

Voor in je navigatie is dit het adres: Sportlaan 6, 3297 TG Puttershoek

(je schaatsen kun je thuis laten)

Kom je met de auto? Probeer dan samen te rijden. Dat is goed voor het milieu, geeft minder parkeerdrukte en je bent letterlijk ‘samen uit, samen thuis’. Nog beter, kom op de fiets als dit mogelijk is. Je fiets kun je kwijt in de ruime fietsenstalling op het evenemententerrein aan de Sportlaan 6 in Puttershoek. Het openbaar vervoer is ook een goede optie. Op de Sportlaan in Puttershoek stopt de bus bijna voor de ingang van de Kees Verkerkbaan. Check hiervoor www.9292.nl


Bij het inrijden van Puttershoek zullen borden staan voor parkeren Wandel Feest Hoeksche Waard. Verkeersregelaars zullen zo nodig voor extra begeleiding zorgen, volg deze aanwijzingen voor het parkeren op. De parkeerplaatsen liggen niet ver van de start- en finish locatie vandaan (max. 10 minuten lopen) en vanaf de parkeerplaatsen leiden we je naar het start- en finishterrein. We verzoeken om parkeren in de woonwijken te vermijden. Wellicht overbodig maar we zijn in de Hoeksche Waard, niet in de grote stad dus parkeren is op ons parkeerterrein helemaal gratis.

Wil je gebruik maken van de Heinenoordtunnel in het weekend van zaterdag 14 september 2024? Dat kan! Volgens de laatste planning van Rijkswaterstaat is de Heinenoordtunnel gewoon open in beide richtingen. Check voor de zekerheid van te voren nog even de website van Rijkswaterstaat of Van A naar Beter.

De Kiltunnel (TOL) tussen ‘s-Gravendeel en Dordrecht is ook gewoon te gebruiken op 14 september 2024.

Iedereen is welkom op Wandel Feest Hoeksche Waard. Heb je nog nooit gewandeld? Geen probleem. Het is eigenlijk heel simpel. Als je rechtop staat begin je door je linker- of rechterbeen een stap naar voren te zetten. Gaat dat goed? Doe dan hetzelfde met je andere been. Herhaal dit een paar keer en je zult zien: je kunt wandelen! Het is wel aan te raden om voor 14 september dit een aantal keer goed te oefenen. Ook als je in een rolstoel zit kun je natuurlijk meedoen. We raden aan om dan wel te kiezen voor de 12,5 km route, die beter toegankelijk is voor rolstoelgebruikers.

Wandel Feest Hoeksche Waard is een leuk uitje voor het hele gezin. Kinderen t/m 11 jaar kunnen daarom mee lopen voor het gereduceerde tarief van € 7,50. Ze moeten wel onder begeleiding lopen van een volwassenen, maar hoeven niet aangelijnd.

In principe zijn alle dieren welkom, maar als je je cavia, kat of (opblaas) krokodil mee wil nemen ben je zelf verantwoordelijk dat je je mede wandelaars niet tot last bent. Honden zijn (indien aangelijnd) dus ook welkom tijdens Wandel Feest Hoeksche Waard. Hou er wel rekening mee dat het voor kan komen dat je hond niet bij elke locatie waar we doorheen wandelen mee naar binnen mag. Is je hond een kuitenbijter kun je hem beter thuis laten.

De finish sluit om 17.00 uur. Hou hier dus bij het kiezen van je starttijd rekening mee. We gaan ervan uit dat als je op een normaal tempo wandelt, je ruim voor die tijd binnen kunt zijn. Laatste stukje mag je een sprintje trekken om het te halen, dat zien we door de vingers. 

Zeker weten! De start en finishlocatie aan de Kees Verkerkbaan in Puttershoek is de beste plek voor je supporters of fanclub. Hier kunnen ze jou door de laatste meters heen helpen en je zien finishen.

Oen! Geen probleem, als je bent ingeschreven en hebt betaald dan sta je op de startlijst en kun je op 14 september je startbewijs ophalen.

KLAAR, START, AF! Alle deelnemers hebben direct na inschrijving een email ontvangen met daarin de starttijd. We vragen je om 15 minuten voor jouw starttijd aanwezig te zijn en je startbewijs plus goodiebag op te halen. De plek waar je dit kunt afhalen staat duidelijk aangegeven bij aankomst.

Daarna haal je misschien nog een kopje koffie waarna je naar het startvak kunt gaan. Elke 10 minuten start er een startgroep. Kom niet té vroeg naar het startterrein en gun je medewandelaars de ruimte.

De starttijden zijn er niet voor niets, als je er niet op tijd bent, betekent dit dat je mogelijk (veel) later pas kunt starten. De spreiding op het parcours is belangrijk. Zo kunnen jullie relaxed lopen en is de veiligheidsregio blij.

Het kan voorkomen dat je onverhoopt toch niet kunt deelnemen aan het Wandel Feest Hoeksche Waard. Super jammer! Zodra de inschrijving is gesloten kunnen we je inschrijving niet meer annuleren en het bedrag niet restitueren. Wel kunnen we je inschrijving kosteloos overschrijven. Als je iemand anders blij hebt gemaakt met je startbewijs, stuur ons dan een mail met zijn of haar gegevens en we passen de inschrijving aan. Hopelijk mogen we je volgend jaar natuurlijk wel aan de start verwelkomen!

Onderweg

Voor de wandelaars

Allereerst natuurlijk, hoe cliché, een goed humeur. Als dat niet lukt, is dat overigens geen ramp: dan gaan we er wel voor zorgen dat je snel een lach op je gezicht krijgt. Verder zijn goede en stevige wandelschoenen aan te raden, die je al eerder hebt ingelopen. Neem ook een bidon mee, zodat je die kunt vullen voor de start en bij de waterpunten op de stempelposten onderweg.  Hou de weersvoorspellingen in de gaten en pas daar je kleding op aan. Laagjes is natuurlijk altijd goed, al hopen we natuurlijk op korte broeken weer. Daarnaast wordt voor de rest alles door ons geregeld. Een goed opgeladen telefoon is wel handig, mocht er onderweg iets zijn dan kun je ons bereiken. En als je op ons finish feest nog iets wil eten of drinken, vergeet dan vooral niet je pinpas en/of contant geld mee te nemen.

Als deelnemers ben je verplicht je als reguliere verkeersdeelnemer te gedragen en zich aan de verkeersregels te houden. Op de gevaarlijkste punten van de routes staan verkeersregelaars. Hun aanwijzingen moeten te allen tijde worden opgevolgd. Tevens attenderen wij andere verkeersdeelnemers op de aanwezigheid van wandelaars langs de route.

En je koppie gebruiken helpt ook al heel veel.

Pech of een ongelukje zit in een klein hoekje. Het Rode Kruis is aanwezig voor calamiteiten op zowel het start- en finishterrein als op de wandelroutes. In het geval van een blessure, EHBO of een ander probleem kun je het noodnummer bellen: (publiceren we op 13 september)

Dit telefoonnummer is de gehele dag te bereiken en zij zullen je adviseren en helpen. Het Rode Kruis staat dus paraat voor eerst hulp, maar in een noodgeval altijd direct 112 bellen. Tevens rijd de organisatie op de route om alles goed te laten lopen, (behalve jijzelf, je moet zelf lopen, dat kunnen wij natuurlijk niet voor je doen.)

Onderweg kom je bemande stempelposten tegen waar je jouw stempelkaart kunt laten stempelen. Op de stempelposten kun je ook een bezienswaardigheid bekijken of genieten van muziek. Alle stempelposten zijn voorzien van een watertap en toilet. Tevens voorzien we je van wat ‘brandstof’ om goed door te blijven stappen.

Soms moet je gewoon. Er zijn onderweg toiletvoorzieningen bij de stempelpunten. We willen je vragen het landschap, het parcours en de tuinen van bewoners te respecteren en de tuinen, bomen en struiken niet als toilet te gebruiken. Uiteraard zijn er op het start- en finishterrein ook toiletvoorzieningen aanwezig. Heel de dag een luier om is ook zo wat. 

Bij de stempelposten vind je waterpunten. Daar kun je gratis drinkwater ‘tanken’. Alle waterpunten staan op de routekaarten aangegeven. Je bent er zelf verantwoordelijk voor om voldoende water bij je te dragen. Vergeet dus niet om zelf een waterfles of bidon mee te nemen. Dat is beter voor het milieu. Bij de waterpunten worden geen bekers of flesjes verstrekt. 

Bij elke stempelpost hebben we ook een afvalpunt. Hier kun je gescheiden je afval weggooien in de daarvoor bestemde afvalbakken die aangeboden worden door de RAD. Ben jij op de hoogte van de afval-wist-je-datjes die op de borden staan?

Zorg voor goede wandelschoen en schone sokken. Kies de juiste kleding. Laagjes is natuurlijk altijd goed, al hopen we natuurlijk op korte broeken weer. (vergeet dan je zonnebrand weer niet) 

Vergeet niet om een waterfles of bidon mee te nemen voor in je goodiebag. Zo blijf je jezelf hydrateren en het is beter voor het milieu. Bij de waterpunten worden geen bekers of flesjes verstrekt.

Het is geen wedstrijd en er is geen tijdmeting. Blijf altijd alert op ander verkeer en doe rustig aan. Bederf het Wandel Feest niet voor mededeelnemers, vrijwilligers en organisatie en voorkom ongelukken! 

Finish feest vragen

Voor iedereen

Meer dan genoeg! Er is heerlijk koele drank, lekker eten, alleen maar gezellige mensen, muziek en voor de kleintjes een springkussen. 

Na de finish zijn alle deelnemers en supporters van harte welkom op ons gezellige finish feest met food-trucks en muziek. Op de Kees Verkerkbaan in Puttershoek kun je zo nog gezellig onder het genot van een hapje en drankje napraten met elkaar. We verwachten dat de eerste deelnemers rond 12.00 uur finishen, de finish sluit om 17.00 uur en om 17.15 uur klinkt de bel voor de laatste ronde en sluiten we het finish feest om 17.30 uur. 

Iedereen is welkom. Jong en oud. Deelnemer of geen deelnemer. Geniet van de muziek, eten, drinken en juich de deelnemers over de finish-streep. Samen maken we er een feest van!

Vanaf volgend jaar zijn alle evenementen verplicht om te werken met herbruikbare bekers. Wij starten hier dit jaar al mee in samenwerking met Gemeente Hoeksche Waard en Provincie Zuid-Holland. Alle deelnemers krijgen een zwarte bekermunt die in de goodiebag zit. Lever deze bekermunt in aan de bar bij het bestellen van een drankje. Je betaalt alleen voor jouw drankje. Nog een drankje? Lever je lege beker weer in voor een nieuwe beker. Heb je even geen dorst? Lever dan je lege beker in bij de bar of het bekerpunt en ontvang een bekermunt retour.

Als je deelnemer bent dan vind je een bekermunt in je goodiebag. Ben je geen deelnemer en kom je mensen aanmoedigen en genieten van het evenement en wil je wel wat drinken? Dat is geen probleem. Dan betaal je één half muntje voor een beker.

Dan betaal je éeen half muntje voor een nieuwe beker zodra je een drankje gaat halen. Wees dus alert op je beker of je bekermunt. Heb je even geen dorst? Lever jouw beker dan weer in bij de bar voor een bekermunt.

Op het finishterrein werken we met munten. Deze muntjes kun je aanschaffen bij het muntenpunt en inleveren bij de bars en foodtrucks. Wij accepteren alle wettelijk geldende betaalwijze om je munten aan te schaffen. Pin en contant zijn welkom. Wel geven wij de voorkeur aan pinbetalingen. Dukaten, natura en ongedekte checks kunnen we helaas niet accepteren. Contactloos betalen is mogelijk bij het muntenpunt. Munten kunnen niet gerestitueerd worden. (en we raden aan ze ook niet op te eten) 

Geen 18 jaar betekent geen alcohol en niet roken. Wandel Feest Hoeksche Waard schenkt alleen alcohol aan personen van 18 jaar en ouder. Het is verboden om alcohol te kopen onder de 18 jaar, of om als bezoeker alcohol te kopen voor iemand die onder de 18 jaar is. En mochten we om je ID vragen, zie het als een compliment.