Wandelen, de feiten en cijfers

Wandelen was al erg populair, maar in de tijd van de coronacrisis zien we als trend dat wandelen ‘hip’ is geworden. Georganiseerde wandelingen waarbij je meer krijgt dan alleen een wandeling nemen sterk toe in populariteit. Een gezonde activiteit combineren met een mooie omgeving en sociale contacten.

wandelaars in Nederland
0
besteed aan wandelen in NL
0 miljoen
Wandelaars in Nederland
84%
Jongeren (30 jaar een jonger) die meer zijn gaan wandelen
70%
Mensen van 60 jaar en ouder die regelmatig wandelen
75%

Wandel feest Hoeksche waard

Kernwaarden

Samenwerkingen

Kansen voor de Hoeksche Waard

Deelnemers profiel

De initiatiefnemers

Vincent van Heijningen

Vincent van Heijningen (1985, Strijen, nu woonachtig in Mijnsheerenland) heeft veel ervaring met het produceren en organiseren van grootschalige sportevenementen. Zo organiseerde hij onder andere de KLM Urban Trail Series, NK Wielrennen en wandelevenementen als de Rotterdam Night Walk en Scheveningen Light Walk.

Kjeld van Dijk

Kjeld van Dijk (1988, Numansdorp, nu woonachtig in ‘s Gravendeel) is een expert op het gebied van online- en content marketing. On- en offline een expert op targeting. Weet waarschijnlijk al dat je mee wil doen voordat je dat zelf weet. Verder groot liefhebber van natuur en de Hoeksche Waard. 

Erwin Bouman

Erwin Bouman (1986, Numansdorp, nu woonachtig in Rotterdam) is eigenaar van het reclamebureau Vormgeving & Verder en weet als geen ander hoe je ideeën tot leven kunt laten komen met grafische vormgeving. Met veel klanten uit en als vrijwilliger van NSVV is zijn netwerk groot binnen de Hoeksche Waard.

Bronnen: wandelmonitor 2021 – KNWB – Wandelnet